de levensgenieter

‘Zevens’ zijn prettig gezelschap. Ze zijn de avonturiers die met hun charme vele mensen voor zich weten te winnen. Ze zijn vindingrijk en hebben voor elk probleem een oplossing. Ze hebben erg veel ideeën die ze op speelse wijze aan de man trachten te brengen.

Fascinatie voor ervaringen

‘Zevens’ zijn optimistisch, blij en sprankelend. Ze zijn het zonnetje in huis want ze zijn altijd optimistisch. Ze zijn gefascineerd door nieuwe ervaringen. Ze willen graag ervaren om het ervaren en kunnen daarbij onmatig zijn. ‘Zevens’ kunnen drugs nemen om het te beleven. Ze willen altijd veel. Ze willen veel ervaringen, veel avonturen, hebben veel ideeën en altijd veel plezier. Maar dat plezier is vaak uiterlijk. Ze verdringen de pijn. ‘Zevens’ hebben een hekel aan moeilijke zaken. Een vervelend gesprek moeten voeren, een lange vergadering onprettige werkzaamheden, zijn hun angst. Ze kunnen vervelende dingen eindeloos voor zich uit schuiven en willen onbezorgd genieten.

Het eeuwige kind

‘Zevens’ zijn het eeuwige kind dat de grote verantwoordelijkheden wel neemt maar het ook vaak aan het lot overlaat. Ze hebben een brede interesse en zijn zeer intelligent. Doordat ze razendsnel kunnen combineren zijn ze anderen vaak te slim af. In de grote lijnen hebben ze overzicht maar ze houden zich liever niet met details bezig. Het zijn brainstormers die altijd weer met oplossingen aankomen. Doordat ze pijnlijke zaken vermijden stellen ze te veel uit en werken hun briljante ideeën niet uit. Het gaat bij ‘zevens’ vaak niet om het resultaat maar om de eer of de ervaring. Het zijn vaak chaotische mensen. Ze organiseren heel goed maar vanuit chaos. Problemen lossen ze al spelenderwijs op. Het is de spelende manager en de ideale interim-manager. ‘Zevens’ zien immers nooit problemen alleen maar uitdagingen. Diep van binnen is er echter een grote leegte. Ze zijn zo bang met die leegte geconfronteerd te worden dat ze zorgen dat er altijd wel iets te beleven is. Ze willen genieten en kijken daardoor niet naar zichzelf. Ze willen de gasten vermaken. Maar diep van binnen is er de angst voor hun eigen leegte. Vandaar dat ze als compensatie zeer intelligent zijn en razendsnel kunnen denken. Vandaar dat ze altijd positief zijn en genieten van de aandacht en waardering van anderen.

(Bron : Willem Jan van de Wetering)