de bemiddelaar

Negens’ zijn attent, aardig, begripvol en gezellig. Het zijn mensen die heel goed kunnen geven. Ze kunnen zichzelf wegcijferen voor anderen en bieden hun hulp zonder er ooit iets voor terug te verlangen. Ze passen zich heel snel aan anderen en de omstandigheden aan. Ze nemen de dingen zoals ze komen. Vaak lijkt het of ze ervan uitgaan dat datgene wat niet lukt niet voor hen bestemd is.

Vredelievende bemiddelaars

‘Negens’ zoeken altijd het compromis. Ze kunnen best kwaad worden maar het duurt meestal erg lang voordat ze het zijn. Ze hebben een hekel aan ruzie. Veel liever lossen ze een ruzie op of proberen ze escalatie te voorkomen. ‘Negens’ hebben begrip voor anderen. Ze begrijpen anderen zo goed dat ze totaal uit elkaar liggende standpunten tot elkaar kunnen brengen. Het zijn dus echte vredelievende bemiddelaars. In hun pogingen conflicten te voorkomen kunnen ze hun eigen wensen en verlangens helemaal naar de achtergrond verdringen. Het zijn tevreden mensen. Ze nemen genoegen met wat ze krijgen en zijn geneigd zich bij de situatie neer te leggen. Ze kunnen goed vechten, maar dan voor de goede zaak of voor de ander maar moeilijk voor zichzelf. Ze lijken een slapende kracht in zich te herbergen.

Creativiteit

‘Negens’ zijn creatieve mensen. Er zijn kunstenaars onder hen maar ook creatieve denkers. Dit type kan wat gemakzuchtig zijn. Ze laten de dingen een beetje op hun beloop. Ze hebben gezag maar gebruiken dat vaak te weinig. Ze lijken zich vaak af te vragen hoe ze dingen voor zichzelf wat gemakkelijker kunnen maken. Ze ontlopen vaak de problemen. Als ze zich met problemen gaan bemoeien lossen ze die meestal ook snel op en worden ze erg actief. Denk nu niet dat ‘negens’ de hele dag in een hoekje zitten te lezen want er zijn veel sporters onder dit type. De ‘negen’ bevindt zich dan ook in het lichamelijke centrum. Ook zijn het mensen die heel gezellig zijn en best van een feestje houden. Ze komen meestal wat langzaam op gang maar daarna houden ze de vaart er ook goed in. Hun grote kracht is hun rust, inzichten, creativiteit en de zelfopoffering voor het hogere doel. Ze zijn vaak zo begripvol voor anderen dat het net lijkt of ze samensmelten met de ander. Een ‘negen’ kan het leven van de partner of van de ouder gaan leven. Ze cijferen zichzelf helemaal weg en doen precies hetzelfde als de ander en gaan in hun ritme mee.

(Bron : Willem Jan van de Wetering)